Koyu Ruj Sürme Teknikleri



Eğer benim gibi siz de koyu ruj hastasıysanız, bazı teknikleri uygulayarak dudaklarınızı oldukça çarpıcı ve dolgun gösterebilirsiniz. 
Sırayla ve doğru uygulanan her teknik sizleri bir adım daha öteye taşıyacaktır. 

İlk olarak koyu ruj sürerken ruj türünüz ne olursa olsun, o ruja uygun olabilecek en yakın renkte dudak kalemi satın almalısınız. Eğer ben dudak kalemi kullanmayı sevmiyorum derseniz de, o zaman Gratis ve Watsonslar da satılan ruj fırçası/dudak fırçalarından bir tanesine sahip olarak aynı görevi onunla da yapabilirsiniz.

Sıra geldi nasıl bir yol izlememiz gerektiğine:

-Dudaklarınızı düzenli periyotlarda peeling yaparak ölü derilerden temizleyip, bol miktarda nemlendirmelisiniz.


-Lip balmınızı ruj sürmeden önce kullanarak, ruja zemin hazırlamalısınız.

-Dudaklarınızın üstü + dudak çerçevesi + dudağınızın içine doğru kapatıcılığı yüksek bir pudra yada kapatıcı yada fondöten/BB krem kullanın. Böylelikle çerçeve işleminiz olduğunda çevresi daha kusursuz görünecektir.



-Sıra geldi çerçeveye; ister fırça ister dudak kalemi ile çerçeve çizip -taşırmamak sureti ile- ardından, dudağınızın içi de dahil olmak üzere boyamaya başlayın. Not: Eğer dudak kalemi yoksa, siz bu aşamayı ruj fırçasıyla -ruj ile- uyguluyorsanız; daha kalıcı olması niçin transparan pudra ile dudaklarınızın üstünden geçin. Böylelikle kalıcılığı arttırıp, aynı zaman da rengini daha uzun süre elde etmiş olacaksınız.







-Dudakları çerçeveleme işlemi bittikten sonra, sıra geldi ruj sürmeye; ruju sürerken içten dışarı doğru uygulayarak hem taşırmamış hem de iç bölgeleri ihmal etmemiş olursunuz.

-Dikkatlice sürdükten sonra matsa rujunuz matlığı arttırmak için yine elinize az miktar pudra alıp dudaklarınıza değdirip, matlığını arttırabilirsiniz. Ya da bunun tam tersi, highlighter dan az miktar alıp dudaklarınıza uygulayarak  daha dolgun bir görüntü elde edebilirken aynı zamanda parlaklığını korumuş olacaksınız. 

-Geldik son aşamalara, şimdi ise ufak tefek hataları düzeltip kusursuz görünüm elde etmeye; elimize kapatıcıyı alıp, aşağıda gösterdiğim bölgelere sürüyoruz tekrardan.


-En son aşama ise kalp bölgesine aydınlatıcı sürerek daha kalkık, dolgun bir dudak elde edip, koyu ruj sürme işlemini bitiriyoruz.


Artık siz de koyu renk rujlar sürüp, siz de mankenler gibi olabilirsiniz :))


Umarım bu bilgiler işinize yarar kızlar! Daha güzel bilgilerle görüşmek üzere hoşçakalın !
Sevgiler..

NOT: RESİMLER BANA AİT DEĞİLDİR. 
ÇİZİMLER BANA AİTTİR.

Koyu Ruj Sürme Teknikleri Koyu Ruj Sürme Teknikleri Reviewed by Miss B. on Şubat 07, 2016 Rating: 5

1 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş. Özellikle koyu renk rujlarda hata olursa çok çok kötü bir sonuç oluyor. Hele bir de farketmeymeyenler var. Fena.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.