Color Correcting Concealer Paletleri Nasıl Uygulamalıyız ?



Makyaj ve bakım dünyası her gün kendini yeniledikçe biz de yeni şeyler öğrenmeye başlıyoruz. Bazı zamanlar ise çok önceden çıkan teknikleri yeni yeni uygulamaya başlıyoruz. Daha doğrusu uygulamaya çalışıyoruz. Bunlardan biri ise kısaca; renkli kapatıcı  paleti. Türkiye'ye geldiğinden beri çoğumuzun görüp yanına bile yaklaşmadığı bu paletler, şimdilerin Vloggerları tarafından kullanılması ile az da olsa bizlere sevdirildi/öğretildi. 
Fakat küçük bir kesim bilse de, bir çoğumuz hala nasıl kullanılacağını hangi renk nereye uygulanmalı karıştırmakta. Gelin nasıl uygulandığını, ne işe yaradığını sizlerle inceleyelim.

Bu kapatıcı paletler sivilce kızarıklıkları, cilt lekeleri, göz altı morlukları, burun kenarları kızarıklıkları gibi yüzdeki renklerin eşitlenip nötrlenmesine yardımcı oluyor. Böylelikle cilt tonunuzu eşitleyip yapacağınız kontür yada highlight işlemine zemin hazrılıyor.

-Paletlerin içinde genelde beş renk bulunur. Bazı ünlü markalar bunları daha da çoğaltabilir.

Renkler: Mor, Yeşil, Turuncu-Sarı, Bej-Krem Rengi, Pembe bulunur.

Renklerin işlevleri ise:

-Mor: Ciltteki sarı yada solgun bölgelere kullanılarak, cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur.
-Yeşil: Sivilceler, sivilce izleri, kızarıklıkları kapatmaya yardımcı olur.
-Turuncu-Sarı: Göz altı ve yoğun kapatıcılık istenen bölgelere kullanılır.
-Bej-Krem rengi: Kaş altı, göz pınarları yada en son olarak aydınlatmak istediğiniz bölgelere uyguluyorsunuz.
-Pembe:Göz altı morluklarını kapatmada kullanılır.

Sıra uygulamaya geldiğinde ise temel bölgelerin dışına sizin ihtiyaç duyduğunuz bölgelere de kullanmayı unutmayın. Örnek olarak vereceğim resimler; paleti maksimum düzeyde kullanabileceğiniz bölgeleri göstermektedir. Paletteki her rengi tek tek kullanma gibi bir zorunluluk olmayıp, üst üste kullanabilirsiniz. 

Mor Renk Kullanımı
Pembe Renk Kullanımı

Bej-Krem Rengi Kullanımı


Turuncu-Sarı Rengi Kullanımı

Yeşil Rengin Kullanımı (sivilce olan bölgeler temsili)








Şimdi en iyisi hangisi, hangi marka almalıyım soruları aklınıza geliyor, duyar gibiyim :)

Eğer uygun fiyatlı arıyorsanız: Flormar, fiyat bakımından problem olmaz derseniz de: Makeup Forever paletlerine bakın derim. Fakat bunlar da içinize sinmezse o zaman önerilerim sizlerle :)







 Evet, kızlar sizler için araştırmalarıma devam ediyorum. Kısa zamanda daha çok yazıyla karşınız da olacağım. Kendinize iyi bakın !
Sevgiler..



Color Correcting Concealer Paletleri Nasıl Uygulamalıyız ? Color Correcting Concealer Paletleri Nasıl Uygulamalıyız ? Reviewed by Miss B. on Şubat 08, 2016 Rating: 5

2 yorum:

  1. Ayrıntılı bir bilgilendirme yazısı olmuş, eline sağlık :) flormarın paleti iyiymiş diyorlar, yapıları çok kremsiymiş. Bende denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.