Kontür İşlemi Nasıl Yapılır ?

Faydalı bilgiler verdiğime inandığım 'nasıl yapılır ?' bölümüne, bu sefer de Kim Kardashian ile hayatımıza giren 'Kontürleme' işlemini sizlere anlatacağım. Bayanların çoğu kontür işlemini, tv yada internetten görseler de uygulama tekniklerini bilmediğinden 'makyaj faciası' ortaya çıkabiliyor. Hadi gelin hep birlikte inceleyelim, bilgilerimizi paylaşalım :)

-Kontür işlemini yapmaya başlamadan önce hangi malzemeleri kullanmalıyız ? 
-Aslın da bunun için yelpaze çok geniş tutuluyor. İster günlük yaşantınıza isterseniz ağır makyajlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz malzemeler ve yöntemler mevcut. Eğer günlük bir makyaj istiyorsanız tercihinizi 'pudra/toz' formda seçmeniz önerilirken daha da kalıcı olması için 'stick yada likitler'de önerilmekte. Eğer gece makyajı -düğün, nişan, parti ..vs gibi- makyajlarda ise fondöten önerilmekte. Fakat siz kendinizin doktoru olduğunuz için, sizde en iyi duruşu veren ürünleri kullanmanızı öneririz. 

-Kontürleme işlemi aslında yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi iiye ayrılır: Birincisi, hafif kontür işlemi; ikincisi ise ağır kontürleme işlemi. Hafif kontür işlemi günlük hayatta abartıya kaçmadan, birkaç dokunuşla elde edebileceğiniz yöntemdir. Çabuk ve pratik olması nedeniyle pudramsı ürünler tercih edilir. Ağır kontür işlemi ise kalıcılığının ve performansın en üst seviyede olması için kullanılan yöntemdir. Bu yöntemde kullanılan ürünler genel olarak cilde ağırlık yapmaktadır. ÖZel günlerde tercih edilir, bu yüzden.

-Neler kullanılır ? Sorumuza geri dönersek; bunun için temelde iki ürün kullanılır. Aydınlatıcılar ve bronzerlar. Fakat, makyajda aydınlatıcının tam verim vermesi ve pürüzsüz gözükmesi için, altına kapatıcı önerilir. 

-Neden kontür işlemi yapılır ? Aslında herkesin kendine göre bir güzelliği olduğundan yana olsam da biz bayanlar hep en mükemmeli ve kusursuzu istediğimiz için; yüz şeklimizi daha güzel göstermek, kusurlu olduğuna inandığımız bölgeleri düzeltmek, yüzümüzü inceltmek ve plastik cerrahi yerine acısız yöntemi tercih etmek gibi nedenler bulunmakta .

-Nasıl uygulanır ? En çok sorulan sorulardan biridir. Çevremizde tek tip gösterilse de, her bir bireyin yüz şekli farklı olduğundan, kontürleme işlemide farklılık gösterir. Yani sizin yüz şekliniz yuvarlaksa, uygulama farklılığından onu kare yada dikdörtgen gösterebilirsiniz. Gelin şimdi yüz şekillerine göre nasıl uygulanır hep birlikte izleyelim :)


Elmas Yüz Şekli İçin

Örnek Ünlü:



Kalp Yüz Şekli İçin:

Örnek Ünlü:



Yumurta Biçiminde Yüz Şekli :
Örnek Ünlü:




Oval Yüz Şekli İçin:
Örnek Ünlü




Dikdörtgen Yüz Şekli İçin
Örnek Ünlü


Yuvarlak Yüz Şekli İçin


 Örnek Ünlü


Ters Üçgen Yüz Şekli

Örnek Ünlü 




Daha da detaylı inceleme için: 









Evet, olabildiğince sizlere detaylı anlatmaya çalıştım. Uygulamalı göstermeye dikkat ettim. Bunlarla ilgili değişik videolar mevcut. Onları da Youtube dan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
Kendinize iyi bakın !
Sevgiler..




Kontür İşlemi Nasıl Yapılır ? Kontür İşlemi Nasıl Yapılır ? Reviewed by Miss B. on Şubat 11, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.