Cilt Bakım Rutinim



Bugünkü yazımda, sizlere cilt bakım rutinimi anlatmak istiyorum. Kullandığım ürünler belki sizlere fikir verir diye düşünüyorum. Sizlerinde kullanıp beğendiğiniz ürünler varsa, lütfen bana yorum olarak yazınki ben de sizler aracılığı ile yeni ürünler ögreniyim.

İlk olarak gün içinde makyaj yaptığımdan dolayı, makyajımı çıkarmam gerekiyor. Bunu da geçenlerde detaylı yazısını anlattığım Nivea Aqua Jel ile yapıyorum. Makyajlı olan cildime, bol su tutup; makyaj yoğunluğuna göre elime istediğim miktar jel alıp güzelce masaj yaparak makyajımı çıkarıyorum. İçindeki mini toplar sayesinde ise, cildime peeling etkisi yaptığından günlük peelingimide karşılamış oluyor. Fiyatı 10 lira. Detaylı yazım ise BURADA.


Sıra geldi, makyaj kalıntılarını tamamen çıkartıp, sivilceli-Karma cildimi yatıştırıp tedavi eden ve oldukça memnun olduğum yüz temizleme jeline. Tabiki de Neutrogena`nın Greyfurt özlü jelini kullarak, sivilceli bölgeme terapi uyguluyorum. Oldukça memnunum, sivilce yapmasını önlüyor. Aynı zamanda derinlemesine temizliyor. Fiyatı 12 lira. Detaylı yazım ise BURADA.



Jellerle temizlenen cildimi, daha da olurya en ufak makyaj kalıntısı kalır düşüncesi ile tonikliyorum. Bunun içinse bu sene tanıştığım ve neden daha önce tanışmadım diye kendime hesap sorduğum: Neutrogena Visibly Clear Serisindeki Alkollü toniği oldu. Fiyatı da oldukça memnun, işlevi ise harika! Fiyatı ise 11 lira. Detaylı yazım kısa zamanda gelecek.
Tonikleme işlemi bittikten sonra, eğer sivilcelerim için her gün olmasada Neutrogena Sivilce Karşıtı jelini kullanıyorum. İşe yarıyor fakat çıkcağını hissettiğiniz andan itibaren kullanın derim. İşe öyle yarıyor. Detaylı yazım ise BURADA.


Ardından, cildimi bu soğuk günlerde koruyup nemlendirmesi için Bepanthol kremi yüzüme uyguluyorum. Bebeklere kullanıldığı için, ilk tercihim bu krem. Bir de içinde bol miktar E vitamini içermesi ise ayrı avantajlarından biri.
Fiyatı 10 lira. 
Detaylı yazım BURADA.


Bir de haftada iki kere kil maskesi uygulayarak. Siyah nokta ve sivilcelerinde önüne geçiyorum. Bunun için tercihim Garnier dan 3 ü 1 aradayı tercih ediyorum. Küçük boyunu denemek için aldım. Kaç aydır kullanıyorum. 
Fiyatı 3 lira. 



İşte benim cilt bakım rutinim de böyleydi. Arada değişik maskeleri de uygulayarak cildimi doğal yollarla besliyorum. Olabildiğimce az miktar ürün kullanmaya çalıyorum. Unutmayın ki, çıkarılan her ürün sizin cildinizi DÜZELTİRKEN, aynı zamanda yapısını BOZAR. 
Genel kural böyledir. 
Umarım sizlere fikir verebilmişimdir. 
Yorumlarınızı dört gözle bekliyorum. Sevgiler.. 


Cilt Bakım Rutinim Cilt Bakım Rutinim Reviewed by Miss B. on Ocak 18, 2016 Rating: 5

2 yorum:

  1. Rutin yazıları en sevdiğim :) Garnier maskeyi ben de önceden kullanıp sevmiştim, özellikle cildi aydınlatması ve ferahlatması hoşuma gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende bayiliyorum bu tarz yazilara :) Garnier maskeyi bu yazidan sonra stokladim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.