2015-2016 Kış Modası : Cocoon Coat (Oversized Coat )



Kışın gelmesi ile yine başladık arayışlara..
Sıcak tutsun, içimize kat kat bile giysek rahat olsun, uzun olsun, şuyu olsun buyu olsun derken ; 2013`ten beri farklı renklerle karşımıza çıkan Cocoon Coatları bu sene yanımızdan ayırmayacağımız şimdiden belli oldu.

Son zamanlar da moda gereği `maskülen tarzı` benimseyip, bunun üzerinde farkında olmadan da olsa yaptığımız alış verişlere bir yenisi daha eklendi. Aynı zamanda fazlasıyla da benimsendi.

Açıkçası benim bu sene daha çok karşılaştığım bu kabanları sizlere biraz anlatmak istiyorum. Zira bu kabanlar çok merak konusu olmuş. Özellikle sevgili Duygu Özaslan`ın son videosun da giydiği kaban, baya gündem konusu olunca sizleri az da olsa bilgilendirmek istedim.

Genel olarak bu kabanların, ceketlerin ismi `oversized` adı altında geçmekte. Yani bedeninizden 1-2 beden büyükmüş, sanki aile büyüklerinden birinin paltosunu giymiş gibi durmakta.
Fakat özel ismi ise Cocoon Coat diye geçmekte. Yani koza kabanlar adı altında, sizi soğuk kış günlerinde sarıp sarmalayan kabanlar bunlar.
Bol olması ve büyük durması ile oldukça feminen olan bu kabanları, istediginiz her parça ile rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.
Özellikle bot-bere-kaban üçlüsünden vazgeçemeyenler için, olması gerekenlerin başında geliyor.
Kabanın avantajlarından biri ise, içine ne giyerseniz giyin sizin rahatlığınızı engellemiyor. Başka avantajlarından biri ise kilonuzu kolaylıkla saklayabiliyorsunuz.
En önemlisi ise sobaya sarınmış gibisiniz :)

Ben genel olarak bu kabanları bel hizasında, ardından diz hizasında, şimdi ise diz-bilek arasında göruyorum. Açıkçası benim fikrime göre, türünün en güzeli diz-bilek arasında olan modelleri. :))

Eğer siyah yada griden sıkıldıysanız, bu kabanlara yakışan diğer soft renkleri denemenizi öneririm. Nereden ulaşabiliriz diyenler için, başta Zara ve Mango`ya bakmanızı öneririm. O zaman sizi modellerle baş başa bırakıyorum :)

Not: Resimler bana ait değildir !


İlk olarak o çok beğenilen Duygu Özaslan`ın kabanı :
Not: Fotoğraflarından gördüğüm kadar.

 Resme tıklayınız.

Zara- wool coat




Siz bu kabanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum :)
Sevgiler..
B.

2015-2016 Kış Modası : Cocoon Coat (Oversized Coat ) 2015-2016 Kış Modası : Cocoon Coat (Oversized Coat ) Reviewed by Miss B. on Kasım 02, 2015 Rating: 5

6 yorum:

  1. çok beğendiğim bir model geçen kış da almıştım bu kış başı da aldım Zara'dan bir tane yeter bana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne guzel istediginizi almissiniz :) Guzel gunlerde kullanin :))

      Sil
  2. benimde çok beğendiğim modellerden birisi ama bir türlü kendime yakıştıramıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begendiyseniz bence denemekte fayda var :) ben yakisacagindan eminim :)

      Sil
  3. cok cool gözüküyorlar hepsi hemdde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degil mi !? Ben de bayildim jeanlerle cok cool duruyor :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.