Nerelerdeydim ? Neler Yaptım ?


 Selam güzel ve bebeksi kızlar ! 
Biliyorum, Blogumu boşladım. Neden boşladım şimdi sizlere bunu anlatacağım. :)

Aynı zamanda yazın instagramdan paylaştığım fotoğrafları paylaşıp, yazıma renk vermek istiyorum :)

Finallerin bitmesi ve bölüme geçme hakkımı öğrendiktn sonra, güzel bir tatil beni bekler diyerek; tee bugüne kadar tatilimi uzatabildiğim kadar uzattım. Klişe laflar fakat, bol bol okudum, yüzdüm, gezdim tozdum kısaca özetinin özeti.


Yazlığa gidip hem kafa tatili yapmak hem de fiziki olarak kendimi dinlendirmek istedim. Kışın bol maceralı ve yorucu
 -Eger İzmir`in ulaşımından haberdar olanlar varsa ne demek istediğimi çok iyi anlarlar- geçirdiğim için, bu tatili resmen emekli olmuş tontiş teyzeler gibi geçirmek istedim. 

Daha da açıklamak gerekirsek durumu; Kısa süreli bir detox planı yaptım. İçinde hem yeme içme hemde insanları kapsayanlarından. Bunu da PuCCa dan duymuştum, ya instagram hesabından yada gazete köşesinden. 
İşe yarar mı sizde bilmem fakat bende kaba tabir ile 10 numara 5 yıldız oldu.

İlk olarak, yemeklerime dikkat ettim. Sağlıklı ve enerji veren şeyler yemeye dikkat ettim, aynı zamanda toksin atıcı olanlarını seçtim. Kendimce bir formülüm var, yıllardır uygularım. Aklınıza bu arada abidik gubidik sular gelmesin. Bir tutam maydanoz, 3 tane yaban mersini, 1 kilo limonu al suya kat iç gibi. Bir gün yapayım içeyim şundan, dedim. Tam tarif edileni yaptım. Hatta gittim cam şişe aldım. Heves ya, sonra tansiyonum yerlerde süründü. Haydi, başladık tuzlu ayrana abanmaya. Neyse siz de içerken dikkat edin. Size uymayanlar varsa, benim gibi balıklama atlamadan es geçin.

Diğer bir detoxum ise teknoloji detoxsu oldu. Evde ne televizyon açtırdım. Ne telefon kullandırttım. Çok şükür annem de babam da öyle telefona bayılan tipler değiller. Cık cık ellerinde olmuyor. Kaldırdım gözükmeyen bir yere. Kendi telefonumu ise kapattım, sakladım. Zaten evimiz dağ evi gibi ormanın içinde, orman bitiminde ise deniz var. Mis gibi temiz hava, oh ne ala ! Diyerek temiz havayı olabildiğimce sömürdüm. Şehirde cidden insan bu havayı arıyor çünkü...

Sonra aradan bir hafta geçmiş...

Bir baktım ki, meğersem gerçek yaşam böyle bir duyguymuş! 
O kadar bağlı kalmışız ki telefondur, televizyondur. Gerçek hayatı unutmuşuz.
Bu müddette bol bol arkadaşlarımla sohbet ettim. Olabildiğince vakit geçirdim. Annemle babamla daha fazla vakit geçirip, farklı şeyler yaptık. Komşularımızla beraber oyunlar oynadık. Denize girdik, güneşlendik vs kısacası sosyalleştim. 
Tamam İzmir`de de hep dışarıda arkadşlarlayım ama sanki bir monotonluk vardı. Ben bu monotonluğu üzerimden attim! 


Baktım bu beni daha iyi mutlu hissettiriyor, devam ettirdim. Sonra aklıma beni mutsuz eden, beni kıskanan, küçücük bir mutlulugum da laf sokup beni üzmeye çalısan, beni ben olduğum gibi kabullenmeyen insanları niye hayatımda tutuyorum ? Dedim. Sonra çok güzel bir şekilde cevabımı verdim. Sanmayın ergenler gibi her yerden engellemedim. Sadece onlarla ilişkimi yavaştan kopardım. Sonra baktım ki, üzerimden 137820 kilogram yük kalmış ! Rahatça `Oh be !` diyebildim.

Sonraları fark ettim ki, kendimi yenileyebildim ve dinlenebildim. Tabi böyle bir yerde kitap okumamak olmaz deyip, farklı konularda bir çok kitap okudum. Daha sonraları neler okudum başlığı altında sizlere yazacağım.


Dediğim gibi asıl size anlatmak istedigim, üst kısımdı. Geri kalanı ise aynı şeyler. Bence sizde bir fırsat bulursanız, bu detoxu uygulayıp, kendinizi yenileyebilirsiniz :)

Detox sürem bittikten sonra ise, kendimi dizilerime geri döndürüp, tatilimin son kısımlarında ise vakit geçirebildiğim kadar geçirip olabildiğince boşa harcamamaya dikkat ettim.

Bu sırada, bloga girip yazılarımı düzenli olarak paylaşamadım. Vakit buldukça yeni tasarımımla yazılarımla karşınızda olmaya çalıştım.

Blog olmasa bile instagram dan sizlere fotoğraf paylaştım. Bilgiler verdim.

Uzun lafın kısası, sizleri çok özledim. Umarım başka problemler çıkmaz ve sizlerle daha sık yazılarda görüşüz :)

Sizin tatiliniz nasıl geçti ? Bana neler önerebilirsiniz ?
Çok öpüyorum, sevgiler ...

Nerelerdeydim ? Neler Yaptım ? Nerelerdeydim ? Neler Yaptım ? Reviewed by Miss B. on Eylül 04, 2015 Rating: 5

4 yorum:

  1. Resimlere , özellikle de tırnaklarına bakmaktan yazına konsantre olamadım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi ya :) teşekkür ederim iltifatın için :) çok göz alıyorsa kaldırsam mı ki ? :)

      Sil
  2. O zaman tekrar merhaba;) ama hep yapmak istediğim amaa bana uyan birini bulamadıgım bu telefonsuz netsiz kalma olayı ben de istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbuldukkk :)) Zaman bulursan muhakkak yapmalisin ! Kesinlikle oneririm :) Artik evdekilerden birini zorlarsin sana eslik etmesi icin :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.