Marka Çıkarınca Ürünü, Seversin Ama...



Yaz ha başladı ha başlayacak diyemeden, yazın sonunu getiriyoruz. Nasıl içim eriyor, kalbim parçalanıyor anltamam. Sanki çocuğumu benden alıyorlar, neyse... Bitmesine deli gibi üzülürken aynı zaman da şu kaba biçimli Birkenstocklardan da kurtulacağız az kaldı :`) 

Dışarı bir çıkıyorum, küçücük bebelerden tutunda 18`liklere, oradan tutunda 80 yaşındaki ninelere kadar hepsinin ayağında bu terlikler var. Bir bakıyorsun 10 kişinin 7`sin de aynı renk. Halbuki biz kadınlar pişti olmaktan nefret ederken nasıl bu kadar rahat karşılıyoruz, bazen anlamıyorum.

Asıl değinmek istediğim herkeste bulunması değil. Asıl konum kışın görüntü kirliliği yapan altı 10 cm kalın botlardan kurtulduk dememle, yazın bu `nine terliği` tarzını ünlü bir markanın çıkarması.

Normalde hayatta o tarz terliği giymeyen, giyenlere manâ bulan, hatta olabildiğince yerin dibine sokan kişilerin ayaklarında görüyorum. Neden sırf herkes giyiyor, moda diye. Sonra da `Bu terlikler çok rahatmış. Neden daha önce gelmedi kiiiiii :)) Seri yapıyorum evde ` yorumlarıyla karşılaşıyorum. Yahu teyzelerimiz, ninelerimiz bunh keşfedeli yıllar oldu. Kışın bile çoraplı giyip konforundan vazgeçmiyorlar. Hatta gençlerden bile sağlığına dikkat edenler, bunu fark etmiş giymişler. Ama o zamanlar onlar `Banal, köylü, zevksiz, kıro`kelimelerle anıldığı yetmediği gibi etraflarında da konu oldu. Şimdi ise ünlü bir marka çıkarınca `sağlık` adı altında giyiliyor. İşte bizim milletimiz de eksik olan şeylerden biri bu. İlla bir akım olması lazım. Sağlık mağlık hikaye.
 Yakında siz
in beğenmediğiniz insanların kıyafetlerini Tommy yapsın da göreyim. Dersiniz o zaman da `Ama bu Tommyyy` diye. O zaman gelip ağzınıza pıt pıt kürekle vurucam :))
Neyse hep şunu duyarım büyüklerimden `Marka/Paralı olunca satïn alırsın. Elin de olsa hazır bakmazsın bile suratına` ne kadar doğru bir cümle! 

Umarım şu yaz biter de bu terlik felaketinden kurtuluruz. Eğer hâla sağlık diyenleriniz varsa, bir çok ortopedik terlik, ayakkabı yapan yerler var. Hemde ayağınızın şeklinde oralara bakmanızı tavsiye ederim. 

Bugünkü köşe yazım daki konumu beğenmişinizdir, umarım. Sizce de haklı değil miyim ? Yanılıyor muyum yoksa ? Görüşlerinizi bekliyorum. Sevgiler ...


Marka Çıkarınca Ürünü, Seversin Ama... Marka Çıkarınca Ürünü, Seversin Ama... Reviewed by Miss B. on Ağustos 19, 2015 Rating: 5

4 yorum:

  1. bir de aslında hiç rahat değiller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu modelini almadigim icin bilmiyordum. Aaaa ayaklara eziyet resmen

      Sil
  2. giymek için giyen öyle çok insan tanıyorum ki... :))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.