Blog/Blogger Muhabbetleri


  Selamlarrrr ! Günaydın yada tünaydın diye yazmak isterdim ama gece yazdığım için, bir de ne zaman yayınlayacağımı bilmediğim için direk giriş yaptım. Son 2-3 aydır, bir konu var. Sizin de, benim de çok iyi bildiğimiz hatta zaman zaman okumaktan sıkıldığımız, yeri geldiğinde ise eleştirip o kişileri hedef olarak aldığımız... Artık herkesin ağzına sakız gibi bu konu verildiği için, ben de iki kelime etmeden duramadım. 
Dünya geneline baktığımızda bizim o `yabancı` diye nitelendirdiğimiz ülkeler de bu blogger olma olayı bizden daha fazla saygı görmekte, güven duyulmakta. Neden diye kısa araştırma yaparsak sonuçları çok rahat görebilceğiz. Sakın okuduğunuz zaman yanlış anlamayın. Anlatacaklarımın hepsi gerçek hayatta, etrafımızda var. 
Türkiye blog açma da ve hesap kullanma da 1. Seçilmiş. Dünya çapına baktığımız zaman bu iş o kadar indirgenmiş ki, bileni bilmeyeni bu platforma yönelmiş. Şimdileri ise aynı durum Youtube da yaşanmakta. Bileni bilmeyeni var. Herkes bir şeyler yapma peşinde. Emek verilsin verilmesin, ortaya bir şeyler koyulmakta. Tamam bunların hepsi kabul edilebilir ama bazı şeyleri düşundüğümüz zaman, insan kendi kendine bazı soruları sormaya başlıyor. Bunca insanın bu kadar çok boş vakti varda saatlerini burada harcıyor ? Yanıt ise çok basit. Menfaat. Sosyal medya dünyasının getirdiği bazı şeylerden biri olsa gerek bu durum. Bazıları bu blogu kullanarak ünlü olma peşinde, bazıları para kazanma peşinde, bazıları ise ürün peşinde. Yani herkesin bir çıkarı var. Saatlerini harcama nedeni meğersem bu kadar basitmiş. Sakın bu blog yazmayı hobi olarak üstlenen, kâr gütmeyenler üstlerine alınmasınlar. Onlara hiç bir zaman lafım olmaz olmadı da. Benim dedimklerim diğerleri... 
Gazetelere bakıyorum, haberler okuyorum, sonuç aynı hepsi `Bloggerlara güven kalmadı.` diyorlar. Haklılar. Açıkçası benim bile yeri geldiğin de güvenim kayboluveriyor. Bunun sebebi ise bu blog dünyasının %90 nını Menfaatçiler oluşturduğundan dolayı oluşuyor. 
Bakıyorum sosyal medyaya modanın ne olduğunu bilmeyenler, internette beğendiği kombinin fotoğrafını `ss` alıp, `Buna benzer kıyafetler alınca kombinlerim` mantığıyla hareket edenler Moda Blogger`ı, makyaj yapmanın teknigini bırak makyajın M`sinden haber olmayanlar Makyaj Blogger/Youtuber `ı, Güzellikten anlamayıp etraftan topladıgı bilgileri, sanki kendi bilgisiymiş gibi satanlar Güzellik Blogger`ı oluyor. Hepsinin ilk amaçları ünlü olup tanınmak, ardından markaların ürün göndermesi, en sonun da ise paralar kazanmak. Gerçekte kişiliği 5 kuruş kadar değeri olmayanlar bugün instagramda binlerle oynuyorlar. Üstüne bir de onu destekleyen bir kitle oluşuyor. Aslın da durumun farkında değiller. Kitlenin Blogger`a gerektiği yer de yön vermesi gerekirken -aynı şekil de Bloggerların da kitleye yön vermesi gibi- bi bakıyoruz, manipüle olmus bir kitleyi yönlendirme var. E hal böyle olunca ne oluyor, bir köşe yazısında okuduğum gibi Bloggerlar kendilerini `ünlü` zannediyorlar. Bunun da ardını kaprisleri, tavırları geliyor. Öyle ki bir bakıyorum, 1 yıl öncesine kadar `Sağol canım o senin güzelliğin. Daha iyileri senin olsun.` diyen bloggerlar şimdileri ise cevap vermeye tenezzül bile etmiyorlar. Bunu gören kitlenin durumu ise `(yalvararak) ablacım nooooolooor cevap ver. Bir kere bile olsa hep yaziyorum sana lutfennnn` oluyor. Bu kişiler yüzünden markalar sırf belli kitleye yöneldikleri için, yağdırıyorlar. Hatta üstüne para alıyorlar. Para aldıkları için `Bok` gibi ürünlere, `Ben bu parçaya bayıldım.` yada `Alın pişman olmazsınız diyorum bak` yada `Cildime iyi geldiyse iş bitmiştir.` gibi balon yorumlarla, kitleyi almaya yönlendiriyorlar. Sorumluluğu ne olur yada o kişinin parası var mı yok mu umrunda bile olmuyor. O kendi parasını aldı gerisine karışmıyor. Şunu bile gördüm geçen yıllarda :
Sözüm ona Blogger x: Şu pırlantalara bakar mısınız ? Hem bikbik pırlanta da %10 indirim var. Ben bunu beğendim senin tercihin hangisi :) #marka etiketleri etiketleri...
Yorum: Ay harika tüm borçlara inat, koca ikna edilir. O pırlantalar alınır. Benim neyim eksik kız :)) 

Yoruma bakar mısınız ? Artık öyle bir kıvama geliyor ki, okuyucularını umursamamaya başlıyorsun. Yediğini içtiğini paylaşıyorsun. Bu durumu görenler onlar olduysa biz de oluruz diyerek, menfaatçi bloggerlıga bir kişi daha ekliyorlar.
Sonra tabi belli bilinçli kişiler umdukları gibi sonuç alamayınca markalara bildiriyorlar. Markalar da bunu direk `Bloggerlara güven kalmadı.` etiketini yapıştırıyor. Nasıl bir döngü olduysa, durmadan birbirini takip ediyor. Bu böyle devam ediyor. Daha da yaptığı işin ne olduğunu ne anlama geldiğini bilmeyenler devam ederse, sevenler buna gönül verenler bu bloggerlıktan elini ayağını çekecek. Az kaldı bu duruma.
Kısa tutup, daha fazla derine inmek istemem. İstersem antipati oluşturacağımı biliyorum. Bunun bir de uygun zaman da Youtube ile ilgili kısmını yazacağım. Eklemek istediklerinizi yazarsanız olumlu/olumsuz çok sevinirim. Okumaktan zevk duyarım. Burası sadece benim yazılarımïn değil sizin de yazılarınızın paylaşıldıgı bir yazı olacak. Eklemek istediklerinizi sheisb@hotmail.co.uk adresine gönderin. Blog adınızı da yazın, ben de paylaşayım. :) Çok öpüyorum....
Not: Resim bana ait değildir.
Blog/Blogger Muhabbetleri Blog/Blogger Muhabbetleri Reviewed by Miss B. on Ağustos 18, 2015 Rating: 5

7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. kesinlikle ! sizinde köşe yazınızı okudum. Tebrik ederim harika bir yazı olmuş :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim. Bu samimi yazı için ayrıca teşekkür ederim.Bahsettiğiniz yazım çok fazla bloggera ulaştı ama sizin gibi düşüncesini açık açık söyleyebilen destek olan az kişi çıktı. Çünkü diğerlerinin endişeleri vardı:))
      Sevgiler

      Sil
  2. Özellikle birinden bahsetmeye çalışmadığını çok çok iyi biliyorum ama kimden de bahsettiğini çok iyi biliyorum ve o kadar haklısın ki! Gerçekten üzücü bu durum özellikle o kitlenin acınası yorumları hiç fark ettin mi bilmem mesela youtube da bu küçük kızlarımız''anasına babasına'' seni çok seviyorum demezler ama blogger vlogger her neyse seni çok seviyorum deyip duruyolar bi dur kızım yani annene babana sen bunu bu kadar sık söylemiyosun sırf özendiğin insan diye yalakalık boyutuna değer mi yani böylelerini görünce cinlerim tepeme çıkıyo.
    Hele o balon yorumlar her cümle inanılmazla başlıyor bıdıbıdıdbdıdıdıdıdı gerisi bana göre bu yani cidden. Çok güzel bi konuya değinmişsin canım gerçekten tebrik ediyorum seni kocaman öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim ne kadar guzel yazmisin ! Kelimesi kelimesine, virgulune kadar hem de ! Gozlemlerin ne kadar da dogru ! Sadece iki kelime yazmasi icin kucucuk kizlar yalvariyorlar. Durum bu kadar acinasi hale geldi. Beni cok iyi tanimisin canim, ne demek istedigimi hemen anlamisin cok tesekkur ederim boyle guzel ve saygili yorumuna ! Cok opuyorum, uzun zamandir giremiyordum internete bir gun bloguna gelicem bebegim bekle beni :*

      Sil
  3. Yazdığına sonuna kadar katılıyorum
    Yanlış anlaşılacak bir tarafı yok yazdığınında ayrıca. Şimdi herkes birbirinde gördüğü şeyi alır oldu herkeste aaaa o almış beğenmiş bende almalıyım mantığı oluştu
    Ya her gün instagramda neler görüyorum
    Hatta gecen gün bir kıza denk geldim kız olsa olsa 10 yaşında ve annesinin makyaj malzemelerini falan tanıtıyor birine denk geldim uçlu kalemlerini tanıtıyor uçlu kalem!
    Artık herkeste ürün tanıtma merakı Başlamış
    Ama onlara da bir şey diyemiyorsun baktığı herkes böyle
    Bahsettiğin Kişiyi anladım o gönderileri de biliyorum pırlanta resimlerini ve bahsettiğin yorumu okuyunca hiç şaşırmadım biliyor musun?
    Şimdiye kadar nelere denk geldim
    Sadece bloggerlardan görünce olmuyor bazı şeyler şu Kıyafet programlarında bile var kadının Kıyafet alacak parası yokmuş evindeki kanepe takımını satmış Kıyafet almış yarışmaya Katılmak için Düşünebiliyor musun
    Insanlar sosyal medyadaki gördüklerini gerçek sanıyor
    Ya bir ojeye 80-90₺ para veren kız gidip Avon ürünlerini mi kullanır Allah aşkına?
    insanlar düşünmüyor ki bunu kullanmaz etmez demek ki reklam için yapıyor inanmayayım almayayım
    Yoook
    O kullandıysa vardır bi hikmeti
    Bende çok mu dolmuşum ne :D
    Neyse tebrik ederim yazın için canım


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok ne dolması olur mu öyle şey ! Siz yazacaksınız, bizler okuyacağız, istersen sayfalarca yazabilirisin canım. Hiç bir problemi olmaz :)
      Yazdıklarina gelirsek, %bir milyon katiliyorum. İnsanlar artik marka pesine duser olmus. İyi kotu tarafini, karsidaki kisinin durumunu anlayan yok. Durmadan marka tanitimj yapar olmuslar. Bir de bloggerlar ornek olmasi gerekirken, kucuk cocuklari nasil kotu etkiliyorlar farkinda bile degiller. O cocuklar buyuyecek ilerde marka takintisi haline gelen biri olacak. Bunlari hic kimse dusunmuyor. Ne guzel soylemisin, tam anlamiyla ifade etmisin. Bunun uzerine soz soylemeye gerek yok diye dusunuyorum. Bu guzel, bilinclendirici yorumun icin cok tesekkur ederim :) bu tarz yprumlari okuyunca iyi ki sizleri tanimisim diyorum. Tekrar tesekkur ederim!

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.