Mat Oje Yapımı #1


 Herkese merhaba ! Yazın gelmesi ile yazlıklara kaçmak bir olunca bir de internetsiz kalınca, hali ile yazılarımdan uzak kaldım. Neyseki Izmir'e döner dönmez aynı hızla geri geleceğim. Bugün ki yazım, sizlere daha doğrusu tırnaklarınıza gelecek. Bu yazım Mat Oje Yapımı Serisi olacak ! Yaptığım kısa ama özlü araştırmalarla, bunları derledim sizler icin uygun ama aynı zamanda kaliteli olanını seçmeye özen gösterdim. Genelde elimizde bulunan malzemelerle yapacağımız icin ekstradan para harcamak gibi bir durum söz konusu olmayacak. Bu arada tatil nedeniyle fotoğraf çekip, düzenleyip, buraya atmak cidden çok zor. Ben de işin biraz kolayına kaçıp internetteki resimlerle sizleri bulusturdum. Öyleyse uyarimi yapıp yazıma baslayabiliriz.
Not: Kullanılan resimlerin hiç biri bana ait değildir. Sadece örnekleme amacı ile alıntı yapılmıştır.

Konumuza dönersek, geçen sene çok populerlesip bizi mat ojeye yonelten, kozmetik sektörleri renk renk , desen desen ojeler çıkartarak, gönlümüzü fethetmiş bizi almaya sevk etmiştir. Hele ki benim gibi nail art ile uğraşanlar icin bu durum, diğerlerine göre iki katına çıkmıştır. Hal böyle olunca ben de hep almak olmaz birazda yapmak lazım mantığı ile ilerledim. Ne yalan söyleyeyim güzel sonuçlarda elde ettim. O zaman hazırsanız, elinizde olması gereken malzemeleri sayıyorum.
-Tırnağınıza sürmek istediğiniz her hangi bir oje. 
-Cila (şeffaf renksiz oje )
-Mısır nişastası. 

Işte bu kadar. Elimizdeki malzemelerle sıra geldi nasıl yapılacağına.


-İlk olarak cilayı yeni aldıysanız üzerini biraz boşaltın yada kullanın.
-Ardından nişasta dan bir çay kasigina 1/4 oranında yada biraz daha az göz kararı ile alıp, cila olan ojeye döküyoruz. Güzelce calkalamaya başlıyoruz. 
-Sıra geldi tirnaklara istediğimiz renk ojeyi sürmeye. Sürdükten sonra güzelce kurutuyoruz. 
-Kuruduktan sonra ise, nişastalı cilamızı sürüyoruz. Tek kat geçmek yeterli olacaktır. Ama isteğe göre iki kat gecilebilir. 

Işte sizlere mat oje ! Evinizde bittiği an rahatlıkla yapabilceginiz bir oje oldu. Ben severek kullanıyorum fakat size anlatacagim bir diğer yöntem, daha güzel daha doğrusu benim favorim sadece biraz zaman aliyor, o kadar :) Bir sonraki yazımda ise favorimi anlatacağım, o zamana kadar yapan ve uygulayan arkadaşlardan yorumları bekliyorum. Eğer yazımı begeniyorsanız, bana yorum olarak geri dönüş yapmayı unutmayın ! Herkese iyi tatiller ! 
Mat Oje Yapımı #1 Mat Oje Yapımı #1 Reviewed by Miss B. on Temmuz 01, 2015 Rating: 5

2 yorum:

  1. So perhaps you have been confidently trading the markets for years and doing rather well, or maybe you have been losing both money and confidence since the end of 2008. You are not alone. More traders, both bearish and bullish have been looking to secure their trading accounts and adopt more defensive strategies in current market climates. Thankfully, a new way to trade markets Inner Trading Circle Review has arisen which suits day traders, weekly traders or those who prefer to go long over the longer stretch and offers a way to profit from share trading, currency trading and commodities alike, namely binary trading.

    YanıtlaSil
  2. Peki pütür pütür bir bitisi olmuyor mu? Yoksa bildigimiz normal ojeler gibi mi :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.