Dior Nuit 1947 ve Chanel Rouge Noire Muadil Oje #1

 Selam güzel kızlar ! Blog dünyasında son zamanlar da Dupe furyası aldı başını gidiyor. Eskiden ünlü high end markaların benzerleri yapıldığı zaman ''Çakma ürün / Sahte ürün ... vb '' gibi söylemlerle yaklaşılıp ürünler kullanılmıyordu. Şimdi ise durum tersine döndü. Ünlü bloggerlar yada youtuberlar muadil (dupe) ürünleri bizlere tanıtarak, kozmetik sektörüne çok paralar yatırmamızın gerek olmadığını, gösteriyorlar. Yabancılar da bunu ilk kim başlattı bilmem ama Türkiye de bu akımı çok çok sevdiğim, kendisini izlemekten zevk aldığım ve öğrendiğim blogger ve youtuber olan Görkem Karman getirdi. Daha da önce getiren varsa da ben bilmiyorum ve o kişilerden özür diliyorum, emeklerine saygısızlık olmaması için. Bu furyayı devam ettiren Görkem'in yaptığı çalışmayı çalmak gibi durmak istemem ama bu tarz şeyleri izleyip, okuyup o kadar çok şey elimde topladım ki sizlerle paylaşmazsam, kendimi kötü hissedeceğim. Ben de hem yardımcı olmak hem de sizleri bilgilendirmek için yazıma başlıyorum.

Genel olarak bir araştırma yapıp bu konularda bilgi toplayan ben şunu gördüm. Eğer ojede muadil istiyorsanız, Pastel ve Flormar standları sizlere kucak açmış bekliyor olacak. Yanı Chanel istiyorsanız Pastel, Dior istiyorsanız Flormar. Olay bundan oluşmakta. Bu iki marka biz bayanların merakını görmüş olacak ki, bu tarz ünlü markaların muadillerini piyasaya daha çok sürmeye başladılar son dönemde. Özellikle Pastel firması, çıkardığı çoğu ojelerin Chanel de olması ile dikkat çekmiş, daha popüler olmuştur. Şimdi diyeceksiniz, fiyat farkı çok var neden ? Hemen sizlere anlatayım :

-Chanel, Dior gibi marklar dünyaca tanınmış ün salmış köklü markalardır. Fiyatının yüksek olmasının en büyük nedenlerinden biri budur.
-Başka bir durum ise kalıcılıkları, parlaklığı, tırnaklara verdiği zarar gibi nedenler ile diğer markalar arasında fiyat farkını ortaya çıkartıyor. Bu demek olmuyor ki Flormar yada Pastel gibi firmalar kötü ürün çıkarıyor. Sadece aralarında küçük farklar vardır.

Bu iki neden kısacası fiyatı oynatmaya yetiyor. Ama napıyoruz, alamıyoruz diye moralleri bozmuyoruz ve muadilleri inceliyoruz. :))

Bu kadar çok anlattıktan sonra, sıra geldi yazıma. Ben de bu iki ürün yok ama yabancı bir blogger bu durumu fark etmiş ki dupe ürün olarak yazmış. Ben de sizler için muadil araştırırken, dün akşam aldığım Flormar'ın 323 numarasını, tırnaklarıma sürmüştüm. Bir baktım ellerim deki ile aynı hemen fotoğrafladım. Arada çok çok az fark da olsa bence gayet hoş bir dupe bulduğumu düşünüyorum. Aynı zamanda Görkem de kendi blogunda Essie'nin wicked ojesi ile muadil olarak bulmuş. O zaman napıyoruz, 2.50 Tl lik Flormar 323'e koşuyoruz :)

Dior Nuit 1947 = Chanel Rouge Noire = Essie Wicked = Flormar 323 

Işıktan dolayı koyu çıkmış :(




Dior Nuit 1947 ve Chanel Rouge Noire Muadil Oje #1 Dior Nuit 1947 ve Chanel Rouge Noire Muadil Oje #1 Reviewed by Miss B. on Mayıs 17, 2015 Rating: 5

8 yorum:

  1. Çok iyi bir renk, üstelik çok iddialı. Her elde her tırnakta göstermez kendini.
    paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de katılıyorum. Oldukça iddialı bir renk, her ele yakışmaz. Gerçi bende de çok güzel olduğu söylenemez :) amaç sizlere göstermekti o kadar :))) yorumun için çok teşekkür ederim canım benim :)

      Sil
  2. çok güzel bir yazı olmuş canım resmen aynılar :)

    YanıtlaSil
  3. Aynen oyle degil mi ? :) firsat buldukca muadil urunler gelicek neler buldum neler :))

    YanıtlaSil
  4. Harika rengi de süper bende bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayiliyorum bu renge :) tabiki de ben de gelecegim :)

      Sil
  5. Merhaba blogunu keşif etkinliğinde keşfettim ve takibe aldım. Benimde naçizane kozmetik üzerine bir blogum var :)
    Senide kendi keşif etkinliğime bekliyorum. Uğrarsan sevinirim :)

    www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.