Makyaj Fırçalarının Temizliği



Herkese mutlu haftasonları ! Güzel bir cumartesi günü sizin olsun. Ben de bu arada yazımı yazayım kenarda köşede dursun. Geçenlerde okuduğum bir haber üzerine, bu yazıyı yazmak istedim. Malum bu işi bilmeyenler etrafta çok var. Hele ki, makyaja yeni başlayan kızlarımız var. Onların direk bu yazıyı dikkatle okumalarını rica ediyorum. Hafife alınacak bir iş değilmiş, haber de okuduğumuz gibi.
Makyaj yapmaya başladığım andan beri fırçalarım yanımdan eksik olmamıştır. Her şeye bir fırça, diye diye evde yığınla fırça sahibi oldum. Tabi bu sırada bunun sahibiysem, sorumluluğunu da bilmeliyim diyerek elimden geldiğince bol yazı okudum, videolar izledim. Her hafta yenilenen, temizlenen, fırçalarımla pazartesi günlerine giriş yaptım. Ben neler öneriyorum, uyguluyorum yazmaya başlıyorum.

-Fırça almak demek sizin güzellik anlayışınıza, hayatınıza yeni bir sorumluluk girmesi demek. Bunda bu kadar büyütülcek çok şey var. Sonunda sağlığınızdan olamamanız için. Bu sorumluluk bana yük gelir derseniz, koleksiyon yapacağım renkli şah şahlı markaların fırçalarını alacağım demeyin. Almayın. Heves yapmayın.
-Elinizde ne kadar fırça varsa onları belirleyin. Eski olanları çöpe yollayın. Yenilerine yer açmış olursunuz.
-Yeni başlayanlar ise her birinden birer tane fırça alarak, kendinizi alıştırın. Bakımını yapmasına alışıp, elinizin fırçaya yatkınlığı varsa koleksiyonunuza ekleyebilirsiniz. Eklemek istemezseniz de az ama öz olur temiz olur.
-Her gördüğünüz yerden fırça almayın. Paketsiz olanları hele hele ki hiç almayın. Özellikle pazarlarda açıkta bırakılan fırçaları, deneyin alın! Adı altında verilse bile milyon kişinin eli değeceği için, sizin suradınıza direk mikrop almanız demek olacak.
-Nereden alırsanız alın hangi markayı, eve gelir gelmez yıkayın! Yıkamadan asla ama asla kullanmayın !
-Ben genelde küçük bir kaba, fırçanın kılları yüksekliğinde ılık su koyuyorum, ardından bebek şampuanı isterseniz sıvı sabun, şampuan da olabilir. Daha sonra onları güzelce içinde bekletip, tek tek baştan köpükleyerek yıkıyorum.
-Küçük mutfak havluları satılan yerden, bir tane küçük havlu aldım. Yıkadıklarımı onun üstüne koyup, kurumasını bekliyorum. Havlumun da temizliğine dikkat edip, sadece fırçalarımı yıkamaya kullanıyorum.
-Sivilceniz varsa hangi fırçayı kullanıyorsanız, o fırçanızı işiniz bittikten sonra tekrar kullanmayın. Bu sefer sivilcedeki mikrop cildinizde yayılmalara neden olacaktır. O fırçayı güzelce yıkayıp, bir sonraki kullanımına hazır duruma getirin.
-Fırçalarınızı her yere koymayın. En ufak bir mikrop bile, cildinizin zarar görmesine neden olacaktır.
-Fırçalarınızı bir yerden bir yere taşımayın. Eğer zorunda iseniz, kılıfında götürün yada çanta için küçük boy fırçalardan edinin.
-En yakın arkadaşınız, kuzeniniz, kardeşiniz olsa bile fırça kullanmada bencil olun. Fırçalarınızı karşıdaki kişi ile paylaşıp, mikrop alış verişin de bulunmayın. Unutmayın sizdeki bir bakteri size zarar vermezken karşıdaki kişiye büyük ölçüde zarar verebilir. Sivilce varsa iş daha da kötüleşebilir.
-Diyelim siz arkadaşınıza makyaj yaptınız kendi fırçalarınızla. Hemen onları ılık su da bekletin uzun süre içinde kalsın hatta ara ara suyu değiştirip bekleme süresini uzatıp, ardından tek tek yıkayın öyle kullanın.
-Bu kadar anlattığıma göre arkadaşınızın fırçasını kesinlikle kullanmayın. Kendi küçük boy fırçalarınız kurtarıcınız olacaktır.
-Örnek olarak, eğer bir pudra için birden fazla fırçanız var ise dönüşümlü kullanmayı unutmayın.
-En son söyleyeceğim nokta ise, her hafta yıkamaya özen gösterin. Belli bir gün belirleyin her hafta o gün fırçalarınızı temizleyin.

Yaptıklarım bunlar, şuanlık en önemli noktalarına değinmeye çalıştım. Haber yüzünden etrafta dolanan bir çok yalan yanlış uygulamaları yapmanızı istemem, cilt sağlığı en en önemlisi kendi sağlığınızdan olmayın. Yanlış teknikler uygulamayın, bol okuyun uygulayanlardan ögrenin en son kendinize uygulayın. Güzel ve sağlıklı günler sizin olsun.
Haberide şurada vereyim de okumak isteyenleriniz olabilir.

Makyaj Fırçalarının Temizliği Makyaj Fırçalarının Temizliği Reviewed by Miss B. on Nisan 11, 2015 Rating: 5

4 yorum:

  1. Ay tatlım çok güzel bir yazı olmuş yeni başlayanlar için.Ne kadar çok şeye değinmişsin vallahi tebrik ederim :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim teşekkür ederim bu güzel yorumun için :) Daha eksik eklese miydim ? diye kendimi yiyordum ama bu güzel yorumu görünce içim rahatladı :)

      Sil
  2. Harika bir yazı olmuş! Gerçekten fırça demek sorumluluk demek! Bu yazı için çok teşekkür ederim tatlm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelim asıl ben teşekkür ederim yorumun için ! Faydalı olabildiysem ne mutlu bana !! :) Çok öpüyorum seni :*

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.