Manikürümü Nasıl Yapıyorum ?


Selamlar !
Geçen sene bloğum da  "manikür nasıl yapıyorum ?" adlı yazımı yayınladım. Sonra baktım ki yaptığım şeylerde biraz ekleme daha da özen var, sizlerle paylaşayım dedim. 

Soğuklar kapıya dayandığından bildiğiniz üzere, ellerimiz kurumakta. Bu yüzden lütfen olabildiğince ellerinizi nemlendirin. Nemlenmesi hem manikürünüzü kolaylaştıracak, hemde tırnaklarınızı besleyecektir. Not: Yağlı nemlendiriciler bu kategoriye dahil değildir!

Peki manikürümü evde nasıl yapıyorum ? Sorusuna gelirsek:

-İlk aşama nemlendirici kullanıyorum: Biliyorum nemlendirici her ne kadar ara ve son işlemde kullanılsa da, ben başta kullanmayı seçenlerdenim. Temiz ojesiz ellerime bir miktar yağsız nemlendirici kullanıyorum. Bunu asıl işleme başlamadan 15 dakika önce yapıp ellerimi maniküre hazırlıyorum.

-Ilık su ve limonsuz asla! : İster etlerimi alayım ister almayayım ki, ben bir sene boyunca hep aldım, ılık suyun içine 6-7 damla limon damlatıyor ve ellerimi onun içinde bekletiyorum. Böylelikle hem tırnak dibi etleriniz yumuşayacak hemde tırnaklarınız sertleşip, aynı zaman da rengini beyaza döndürecektir. Ellerimi bi 5-8 dakika arasında bekletiyorum.

-Makassız olur mu canım ?: Normalde tırnak eti makaslarının uçlarının yamuk/eğri olanlarını kullanmayı seviyorum. İstediğim tırnak dibi ovalliğini daha iyi verdiği için. Fakat size hangisi uygunsa onu kullanmanız daha yararlı olacaktır sizin için, eğer elinizin alışkın olmadığı bir makas kullanırsanız; dibinde kanamalara neden olabilirsiniz. Etleri fazla derine inmeden istediğim şekli verecek şekilde dikkatli bir şekilde alıyorum.


-Tırnak dibi temizleme çubuğu mu o canım o ney ? : Her ne kadar ismini özel olarak bilmesem de, manikür setimin içinden çıkan bir ucu sivri, diğer ucu daha oval olan bu çubuğun sivri ucu ile dipleri temizliyorum. Diğer ucu ile tırnak diplerini geri itiyorum. İtme işlemi yaparken, fazla baskı uygulamamaya dikkat edin.


-Törpü mü törpüler mi ?: Şimdi piyasa da oldukça fazla bulunan, 7 taraflı törpüler den ben de edindim hemen bir tane. İlk önce tırnaklarımı şekillendirdim. Kısaltılacak yerleri kısalttım. Kare şeklinde tırnağımı şekillendirdim.

-Pürüzleri giderin!: Hayatta maalesef pürüzler çıkabiliyor. Aynı şekilde tırnak üstümüzde öyle.... Elimizde bulunan o çok amaçlı törpüyü kullanarak, tırnağa zarar vermeyecek şekilde tırnak yüzeyini temizleyin. Pürüzsüz hale getirin! En sonunda ise yine aynı törpünün plastik kısmı -çoğunda shine yazar- onu kullanarak cilasız cila yapın tırnaklarınıza !


-Koruyucusuz olmaz. : Her ne kadar bir çoğumuz bu işlemi atlasak da, aslında yapmamız gereken ilk aşama bu. Koruyucu adı altında satılan bu ojelerin bin bir çeşidini bulabilirsiniz. (değişik yağlı, tırnak sertleştiricili olanı vs gibi) İlk katmanı sürüp iyice kurumasını bekliyoruz. Size önerim fotoğraftaki Kalyon Tırnak Güçlendirici. 


-Nemlendirici zamanı !: İlk sırada uyguladık nemlendiricimizi çıplak ellerimize, ojesiz tırnaklarımıza. Şimdi ise koruyucumu sürdükten sonra sadece tırnak diplerime, eser miktar nemlendirici sürüyorum. Tırnak dibi etlerimi yumuşatıyorum. Sürdüğümüz o koruyucu sayesinde ise, tırnağa nemlendirici gelmesini de engellemekte. İlk aşama da nemlendirici sürünce tekrardan nemlendirici kullanmak zararlı olabilir. Tırnağı yumuşatabilir.

-Hangi ojeyi sürsem ?: Gelelim sonlara... Şimdi ise manikürünüzü belli edecek çarpıcı renkleri seçin.
Ben bunu mor alt tonlu bordo ojeden yana kullandım. Dikkatli bir şekilde ojenizi sürün.


-Artıkları temizleyin !: İlk katı sürdükten sonra, kulak temizleme çubuğunu asetona daldırıp, diplerdeki oje artıklarını alıp birinci kat sürdüğümüz ojeye şekil veriyorum.

-2.Katı unutmayınn! : 2. katı unutmadan, şekil verdirdiğimiz altta ki ojeye göre dikkatlice sürüyoruz. Bunu sürdükten sonra ben baya zaman iyice kurumasını bekledim. Sizde bekleyin derim...

-Cilala parlat, cilala parlat! : Gelelim son aşamaya....Artık partlatıcı, cam özelliği veren ojenizi alttaki kurumuş ojenizin üzerine dikkatlice fazla çekiştirmeden sürün.
Önerim size Rimmel London markasından yana olacak.


SONUÇ: MÜKEMMEL GÖRÜNÜMLÜ TIRNAKLAR !

Toplam süre sizin el yeteneğinize bağlı fakat, dışarıda yapılanlardan daha sağlıklı ve daha özenli olacağına eminim. Umarım size yardımcı olmuşumdur.
Sevgiler...

Manikürümü Nasıl Yapıyorum ? Manikürümü Nasıl Yapıyorum ? Reviewed by Miss B. on Ekim 01, 2016 Rating: 5

5 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş, eline sağlık. Oriflame'in tırnak güçlendiricisini tavsiye ederim^^

    YanıtlaSil
  2. Canım top coatı bende alıcam cok merak ediyorum seveni baya var. Harika bir yazı olmus bence :)

    YanıtlaSil
  3. elıne saglık cok guzel olmus :) bende baktımda aşamalarımız aynı olsa da ben bır ıkı seferdır pronail'e sarmıs durumdaydım limonlu su denememıstım ama onu da denicem :)

    YanıtlaSil
  4. Harika bilgiler emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum. Blogunuzu takibe aldım ben de beklerim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.