Yaz İçin Ferahlatıcı Tonik Yapımı

Herkese merhabalar ! Hazır tatildeyken, boş vaktim varken hemen kolları sıvadım, tonik arayışlarına girdim. Malum yaz ayı demek, cildimizi ferah tutup yeniletmek demek. Ben de bundan yola çıkarak, internette okumadığım yazı, sormadığım kiş kalmadı. En sonunda oturdum, kendi kendime düşünmeye başladım. Ne yapabilirim ? Nasıl yapabilirim ? Diye. En sonunda bir kaç yerden okuduklarımla harmanlayıp, yapmaya karar verdim.
 Bunun için gerekli malzemeler :
- Bir tane salatalık.
- Doğal gül suyu. (isterseniz)
- Limon.
- Spreyli boş şişe.

Hemen yazmadan önce benim yaptığım ürün deneme boyunda. Yani anlatacağım karışım küçük boylar için, fakat sizde bunu kendiniz oranlayabilirsiniz. Ayrıca ürünü kullanma süresı maksimum 3 gün. Yani 3 günde bir değiştirmeniz gerekecektir. İsterseniz bir haftada kullanabilirsiniz fakat, içindeki vitaminler 3 günden sonra gittiği için yararı azalacaktır.

Karışımı nasıl yaptığıma gelecek olursak, ilk başta salatalığımızı güzelce yıkayıp, soyuyoruz. Ardından rendeleyip, iyice suyunu çıkartıyoruz. Saf suyu elde ettikten sonra ( içinde parçalar olmamak şartı ile) şişemizin 3/4 üne kadar dolduruyoruz. Eğer göz çevreniz de dahil olmak üzere sıkacaksanız 1-2 damla limon yada hiç koyamamanızı öneririm. Eğer göz çevresi hariç ise 4-5 damla limon sıkıyoruz içine. Şişemizin 1/4 kalan kısmına da gül suyunu koyup (ben koymadım) , güzelce şiseyi çalkalıyoruz. İyice homojen karışım sonunda, buzdolabına koyuyoruz. İşte bu kadar ! İstediğiniz zaman çıkartıp, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Kullandıktan sonra cildinizi yıkamanıza gerek yoktur. Eğer kaşıntı yada kızarıklık hissederseniz hemen bol su ile yıkayın. Unutmadan cilt hassasiyeti yada herhangi bir alerjisi yada başka bir problemi olan arkadaşlara önermem.

Görüldüğü gibi tonik yapmak bu kadar basit. Ben üç günde bir değiştiyorum fakat isterseniz bir hafta kadar kullanabilirsiniz. Bir uyarım daha olacak spreyi sıkarken gözlerinizi kapatmayı unutmayın :)) İyi günler :)
Yaz İçin Ferahlatıcı Tonik Yapımı Yaz İçin Ferahlatıcı Tonik Yapımı Reviewed by Miss B. on Haziran 26, 2015 Rating: 5

6 yorum:

  1. Mineralli sodada cilde iyi geliyor. Aklında bulunsun:)

    YanıtlaSil
  2. :-) Bu pratik tonigi en kisa surede deneyecegim;-)

    YanıtlaSil
  3. Salatalığın çok faydası olduğunu söylüyorlar güzel öneri :)

    YanıtlaSil
  4. cildimize özel bakımlar yapmak gerekli kadın=güzellik :) sevgilerimle (http://apaydindunyam.blogspot.com.tr )

    YanıtlaSil
  5. Bu paylaşım çok faydalı olmuş, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim :)
    http://somurtkansirine.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.