Makyaja Yapmak İsteyenler İçin Altın Kurallar !


Herkese merhabalar ! Bugünkü yazımda, dikkat ettiğim bir konu üzerinde olacak. Sizde benim gibi makyaja erken yaşta (17 yaşında) başladıysanız, makyaj yapmayı öğrenmek için deli gibi her yeri araştırıp, bir şeyler öğrenmek için çaba sarf etmişinizdir. Bazı sorularınız cevaplanmış, bazıları ise hala cevap bulunamamıştır. Ben de bu cevapsız sorularımı deneye deneye öğrendim sonuçlarını. Bazen sevindim bazen üzüldüm. Yeri geldi yaptığıma bin pişman oldum. Siz siz olun güzelce araştırmadan bir işe başlamayın. Daha sonra benim gibi canınız yanabilir. Sizleri düşündüm hazır mezuniyet dönemi geliyor, makyaj türleri araştırılıyor, benim de ufak katkım olsun. Hem de 17'lik çıtırlarımız bir şeyleri bilerek başlasın.
Her şeyden önce şunu unutmayın ki, makyaj yapmak demek her şeyi yüzünüze sürmek, asfalt yapar gibi eyeliner çekmek yada renk gelsin diye elma şekeri gibi yanaklarımız olması demek değil. Makyaj yapmak demek, yüzümüzdeki gizli güzelliği, sırrı ortaya çıkarmak demektir. Ben bu kuralı uyguladım. Çok şükür şu ana kadar bir hezimetle karşılaşmadım. Ayrıca değinmek istediğim bir başka konu ise, makyaj yapmak biraz el işi ister. Siz siz olun ilk zamanlar yapamadığınız da ''tamam bitti.'' demeyin. Zamanla olur her şey. El anca alışır. Bir gün öyle bir konuma gelirsiniz ki, şaşırırsınız nasıl oldu bu diye. Unutmadan hatırlatmak istediğim bir başka konu ise, lütfen liseye giden arkadaşlarımız, makyaj yapmayınız. Her şeyi zamanında yapınız. Eyelinerlardır, fardır abartmaya gerek yok. Kusurunuz varsa da hafif malzemelerle doğallığını bozmadan yapın. Cidden yakışmıyor. Şimdi diyeceksiniz bana ''Ama Amerikalılar çok küçük aştan başlıyor, onlara bir şey demiyorsunuz'' Şunu unutmayın ki güzellerim, her gördüğünüze ve her duyduğunuza inanıp uygularsanız, ilerde acısını çok çekersiniz. Ben de sizlere derim ki ''Amerikalılar, bilim ve tekniğe doyuyorlar, ne buluşları var bunları neden örnek almıyorsunuz ? :) '' Dediğim gibi, 17-18 yaşından küçükler makyaja pek yatkınlık göstermesin o güzel ciltlerini öldürmesinler, kendimizi yırtmamız daki amaç bu zaten. Demek istediklerimi dediğime göre yazıma başlayabilirim. Sırayla vermedim karışık yazdım. Şimdiden belirteyim dedim.

- Yukarıda belirttiğim gibi 17-18 yaşından önce makyaja başlamayın.
- 20-25 ten önce fondöten kullanmayın. İlla kullanacağım derseniz, renkli nemlendiriciler yada BB kremleri çok ince bir katman olarak kullanabilirsiniz. Bunda da kapatıcılık amaçlı değil renk dengelemek için kullanabilirsiniz.
- Cilt temizliğinizi yapmadan geceleri uyumayın. Her akşam, makyaj yapın yada yapmayın cildinizi güzelce temizleme jelleri ile temizleyin ardından tonik benim tercihim doğal gül suyu ile geri de kalan kiri temizleyip, cildinizi ferahlatın. Unutmayın, güzel bir makyaj için güzel bir zemin gerekir.
- Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. Her akşam doğal içerikli, parabensiz nemlendiriciler kullanarak nem dengesini korumaya özen gösterin. Ne kadar nemlilik o kadar geç kırışıklık. Böylelikle cildin elastikiyetini arttırın.
- Kendinizle barışık olun. Evet yanlış duymadınız. Asıl makyajınız sizin kendi temiz cildinizdir. Kusurlarla barışık olun. Her şeyi kapatacağım, pürüzsüz olacağım demeyin. Unutmayın en sevdiğiniz beğendiğiniz ünlülerin bile ciltlerinde deformeler var. Onlar kabul etmiş, siz niye etmeyesiniz ki ? Kendinizi sevin. Kusurlarınızla yaşamaya çalışın. Unutmayın siz sevip kendiniz kabul ederseniz, kendi öz saygınız artar beraberinde etraftan da saygılar artmaya başlar.
- Her gün makyajlı sokağa çıkmayın. Bırakın bir günde sizi makyajsız görsünler. 1 ay da bir kez makyajsız görüp, '' Ne oldu çökmüşün sen ? Bir şey olmuş ! '' diyeceklerine '' Makyajsız da güzelsin ! Unutma ! '' desinler. Bu zor değil. Çünkü siz makyaj yapmadıkça ve mutlu oldukça, karşınızdakilerin fikirleri olumsuz olacakken tam tersine döndürüp saygınıza hayran olacaklar.
- Makyaj yapmayın demem deki amaç: Cildinizin belli bir günlerinde nefes alıp, kendi cilt yağıyla cildinizin kendini tedavi etmesine izin verin. Unutmayın muzdarip olduğunuz o yağlar, belli oranlarda cildinizin ihtiyacı var.
- Göz altlarınızı kapatacağım, torbaları yok edeceğim diye okuduğunuz yada duyduğunuz her marka kremi alıp, sürmeyin. Göz çevreniz en hassas bölgedir. 10 kez krem değiştirmekle orada ki bölgenin kimyasal dengesini değiştirmiş oluyorsunuz. Bunun sonucunda erken yaşta göz çevresi kırışıklığı ile karşılaşıyorsunuz.
- Göz çevreniz ile çok oynamayın. Makyajınızı temizlerken göz çevresine çok hassas davranarak makyajınızı temizleyin. Böylelikle yapacağınız göz makyajlarınıza zemin hazırlamış olursunuz.
- Her yerden bilip bilmediğiniz, illa makyaj malzemem olsun herkes görsün diye bir ürün hatta bir kaç ürün almayın. Nerede yapıldıklarını bilmediğiniz için, ileride bu size cilt deformesi, sivilce yada tahriş olarak geri dönebilir.
- Cilt tipinizi bilmeden, gidip her ürünü almayın. Bazı kapatıcılar, fondötenler yağlı ciltlere uygundur yazar. Eğer sizin normal cildiniz varsa bu ağır gelebilir. Sonucunda ise istenmeyen görüntüler ortaya çıkabilir. Cilt tipinizi öğrenmek çok kolay, her hangi bir parfümeride bulunan güzellik uzmanlarından yardım alarak yada özel test yaptırarak belirleyebilirsiniz. Bu adım sizi doğru makyaja iten en önemli adımdır.
- Yüz şeklinizi bilmeden, makyaja başlamayın. Bu durum sizi komik düşürebilir yada tam tersi de olabilir. Yüz şeklinizi bilerek yapacağınız her adim, sizi güzelliğe bir adim daha yaklaştıracaktır, öne çıkartacaktır.
- Yüzünüz deki kusurların nerede olduğunu bilin. Sivilceler ve siyah noktalar değil söylemek istediğim. Bazılarımızın burnu kalkık oluyor fakat kemeri oluyor, bazılarımızın dudakları yok denecek kadar küçük oluyor, bazılarımızın gözleri büyük fakat şiş oluyor. Bunların hiç biri kusur değil aslında fakat biz bayanlar olarak bunları kusur olarak görmekten bıkmıyoruz. Neyse bunları bilip, doğru teknikleri öğrenerek kapatıp, doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.
- Göz şeklinize, burun şeklinize, çene yapınıza, dudak yapınıza dikkat edin. Ne tür dudak yada gözlerinizin olduğunu bilirseniz, doğru makyajı yaparak istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. Bunları bilginiz takdirde sadece ten makyajı bile sizi daha güzel ve çekici gösterecektir.
- Çillerinizi kapatmayın. Onlar cildiniz de varsa size yakıştığı için vardır. Kapatmaya çalışmayın. Onları kapatmaya çalışmakla daha fazla işlem uygulayarak, cildinize zarar verebilirsiniz.
- Her okuduğunuz, gördüğünüz tekniği uygulamayın. Size hangisi en yakışanı var ise onu uygulayın. Sadece moda bu renkte deyip, size yakışmayan bir rengi sürmeyin.
- Konturleme taktiğini en ince detayına kadar öğrenin. Bu sizin makyajınızda olmazsa olmazınızdır. Hatlar ön plana çıkarmak, makyajınızı üst seviyeye taşır.
- Her yerin ayrı bir makyajı vardır. Nerede ne kullanılacağını iyi bilin. Gece makyajıyla ise, okul (üniversite) makyajı ile davete gitmeyin. Her yerin ayrı bir kilit noktası vardır. Zor bir süreç ama öğrenmekten çekinmeyin, ortamına göre makyaj yapın.
- Ten renginizi iyi bilin. Bu size fondöten seçiminden tutun da kullanacağınız, allık, rimel hatta ruja kadar en önemli detayı içerir. Bunları doğru uygulamanın yolu buradan geçer.
- Her eyeliner sizi yansıtmaz. Sırf sevdiğiniz için size yakışmayan kalın kalın eyelinerlar yada dramatik olsun diye kuyruğu kaşa kadar getirmenin alemi yok. Bir çok stil var. Onları tek tek uygulayın. Size en yakışanını bulun. Makyajın amacı budur zaten size yakışanı yapmak.
- Günlük makyaj da ağır fondötenlere yada kapatıcılara yer vermeyin. Bu cildinizin hava almasını engelleyecektir.
- Ruj sürme taktik ve tekniklerini iyi öğrenin. Size en uygununu yapın. Bilmediğiniz bir yöntem yüzünden kıpkırmızı bir dişlere sahip olabilirsiniz yada dudaklarım belirgin olsun derken, yanlış botoks uygulamasına maruz kalmış bayanlar gibi olabilirsiniz. Bu konuda dudak kalemi yardımcınız olacaktır. Kullanmaktan çekinmeyin. Sürün!
- Göz makyajınız da dediğim gibi göz şeklinizi iyi bilin. Göz kapaklarınız, düşük mu yada şiş mi iyi belirleyin. Hangi renk kullandığınız da göz şişliğini indirir yada hangi göz kalemi gözü daha büyük gösterir, bunları öğrenmeye dikkat edin.
- Aydınlatıcı kullanırken dikkat edin. Bir anda disko topuna dönme ihtimaliniz olabilir. Bu yüzden azar azar ve gerekli uygulanması gereken yerlere uygulayın. Göz altlarım aydınlık olsun diye beyaz fara yüklenmeyin.
- Bronz olmak bana yakışıyor diye her yere bronzer boca etmeyin. Gerekli yerlere uyguladığınız da size en yakışanını göstermiş olacaksınız.
- Fondötenim kapatmadı deyip, 3-4 kat geçmeyin. Tabaka halinde olmuş olup, cilt kusurlarınızı belli edecektir.
- Allığınızı, cilt tonunuza uygun seçin. Uygulama taktiğini iyi öğrenin. Allık tüm yanağı kapsamaz.
- Gündüzleri, normal yaşantınız da ışıltılı çok parlak simli göz makyajı yapmamaya dikkat edin. Sizin doğallığınızı etkileyebilir.
- Gözlerinizde siyah far kullanmak istiyorsanız. Önce göz makyajınızı yapın ardandan kapatıcı ve fondöten uygulamasına geçiniz.
- Göz makyajı yaparken, göz renginize uygun makyaj yapmaya dikkat edin. Çarpıcı gözlere sahip olmayı kim istemez ki?
- Kirpik kıvırıcısını doğru kullanın. En uçtan sona doğru gidin.
- Alt kirpiklerinize akmayan rimelden surun. Böylelikle terlediğiniz de akma yapmayıp göz altınızdaki çizgilere yerleşemeyecektir.
- Kaş altınıza aydınlatıcı yada beyaz far uygulaması yaparak daha biçimli, aydınlık ve kalkık kaşlara sahip olabilirsiniz.
- İhtiyacınız dışı hiç bir malzeme almayın. Bu sizi, müsrifliğe yönlendirmekten başka bir şey değildir. Bir iki kullanımlık için para vermeyin.
- Kullanmadığınız ürünleri elden çıkarın.
-Parfümeri gibi yerlerde herkesin kullandığı fırçalardan ürün denemeyin, rujları yada rimelleri kullanmayın. Sağlığınızdan olabilirsiniz.
- Yüksek fiyatlı ürünlerin hepsi kalitelidir diye bir kural yoktur.
- Saç seklinize göre makyaj yapmayı unutmayın.
- Kusursuz makyaj yoktur. Kusursuza yakın vardır. Bu yüzden kendinizi kasıp kalıp gibi bir suratla dışarı çıkmayın.
- Her gün takma kirpik takmayın. Kirpik diplerinize zarar vereceğini unutmayın.
- Dudaklarınıza belki aralıklarla peeling yapın. Böylelikle dudak kusurunuz daha aza inecektir.
- Kaşlarınızı boyarken dikkat edin. Çok bastırarak hiç bir ürünü kullanmayın. Şekli ve kalınlığı dışına çıkmayın. Bu sizi doğallıktan götürecektir. Hafif dokunuşlar kurtarıcınız olacaktır.

İşte bu kadar daha doğrusu aklıma gelenler bunlar. Umarım yeni başlayanlara yada başlayıp yanlış bilenlere bir örnek olur. Doğru kullanım ve teknik sizi daha güzel yapar. Kendinizle barışık olun. Unutmayın siz hep güzelsiniz. Görüş ve yorum düzeltmeler için yorumlarınızı bekliyorum. Güzel ve mutlu bakın :)

















Makyaja Yapmak İsteyenler İçin Altın Kurallar ! Makyaja Yapmak İsteyenler İçin Altın Kurallar ! Reviewed by Miss B. on Nisan 13, 2015 Rating: 5

3 yorum:

  1. Leydimmmm özledim seni hiç bana gelmiyosun neler yapıyosun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim bir haftadir ben kendi bloguma bile ugramiyorum ki :)) :*

      Sil
  2. Hosgeldin canim ! Yapmam gereken o kadar cok sey var ki, zaman olursa seninkini de yapacagim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.